Aktualny czas: 27/09/2016, 19:51
Witaj! Rejestracja

Brak dostępu do internetu

#1
W środę dostałem kartę AERO2 w punkcie SFERIA dziś wziąłem na próbę do przetestowania modem HUAWEI E398 z sieci Plus i z tej sieci internet po zainstalowaniu oprogramowania z modemu jak i sterowników mi śmiga, ale na karcie PLUSA.

Kiedy próbuję zamienić kartę na AERO2, jest zasięg, ale nie mogę się połączyć z internetem.

Wgrałem program Mobile Partner, ale tam w opcjach Narzędzia->Wybierz urządzenie nie mam tego modemu i nic przez ten program nie mogę zrobić. Czemu w tym programie nie widać mojego modemu skoro sterowniki są zainstalowane?

Inna sprawa tak jak piszę przez kartę PLUSA internet mi się łączy, ale kiedy kartę zamienię na Aero2 nie mogę się połączyć, pomimo, że zasięg jest.

Doradzi mi ktoś coś, o co w tym chodzi i gdzie tkwi problem? Coś słyszałem, że karty SIM wymagają aktywacji inni mówią, że są od razu aktywne, więc jak to jest w końcu?
Odpowiedz
#2
A ustawiles APN darmowy w AERO2 ?
Odpowiedz
#3
sprawdz czy ten modem spelnia wymagania nowych kart aero2 poniewaz moze byc niekompatybilny z aero2
Odpowiedz
#4
Tak ustawilem APN na darmowy
Modem ten kosztuje w sklepie dobrych pare stow, ponadto jest jednym z tych najbardziej zaawansowanych technologicznie, takze nie moze byc opcji aby nie obslugiwal AERO2.

Powiedzcie mi czy na 1 kresce tzn. na najnizszym zasiegu laczy Wam sie z AERO2?

Druga sprawa interesuje mnie jak konfigurujecie soft aby automatycznie wznawial polaczenie po zerwaniu polaczenia kiedy minie te 60 minut?
W ogole z laczeniem nie ma problemow i zalogowanie sie do sieci jest szybkie?

Nie mam pojecia w czym tkwii problem, ze ne moge polaczyc sie z tym AERO2. Dzis zdobylem nowsza wersje programu MP, ale z polaczyc sie ne moge.
Odpowiedz
#5
(03/03/2012, 21:21)aeroflash napisał(a): Modem ten kosztuje w sklepie dobrych pare stow, ponadto jest jednym z tych najbardziej zaawansowanych technologicznie, takze nie moze byc opcji aby nie obslugiwal AERO2.

A jednak bywa chyba roznie ...
http://jdtech.pl/2011/09/aero2-wiemy-gdz...i-lte.html
Cytat:Jednak nie musi to być wina braku zainstalowanych nadajników, ale także niezgodności modemu. Specyfikacja LTE zawiera tak wiele różnych wersji protokołu i pasm, w których może być ona realizowana, że przy skąpej specyfikacji dostępnej w Internecie i dotyczącej tego modemu nie jestem w stanie potwierdzić, ani odrzucić jednoznacznie założenia, że modem ten jest jednak zgodny z Aero2.

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30970
Cytat: na Huawei E398 karta Aero2 śmiga aż miło


Odpowiedz
#6
wiec wychodzi na to ze dzial z tym modelem, ale czemu nie dziala u mnie? hmm
Odpowiedz
#7
Moze problem lezy w Plusie ?
Cos nacudowal ze swoim oprogramowaniem ?
Wiemy ze niektore modemy w wersji Play dzialaja z AERO2 a takie sama z innej firmy nie dzialaja.
Odpowiedz
#8
No juz nie wiem co jest problemem, podjedziemy pod BTS gdzie jest to AERO sprawdzic na najlepszym zasiegu czy cos zalapie.
Z oprogramowaiem nic nie robilem bo mam MP oraz ten soft z modemu wiec tam wystarczy tylko wpisac to co jest podane na stronie aero.
Mozliwe ze te modemy Plus jakos blokuje
Odpowiedz
#9
Drobna uwaga: po kiego grzyba instalowałeś jakieś dodatkowe oprogramowanie? iPlus dołączony do E398 w wersji zmodyfikowanej ma zablokowane dodawanie nowych APNów?
Z tego co wiem mało która wersja Mobile Partnera obsługuje E398 - najlepiej użyć tego, który dołączył operator w modemie. Jak tak korzystam z Aero2 ze swoim E398 pochodzącym z Cyfrowego Polsatu - działa bez pudła.

Co do E398 - w Plusie i Cyfrowym Polsacie modemy są identyczne od strony elektroniki (bo działają z tą samą siecią Aero2 LTE na częstotliwości 1800 MHz), różnicą się tylko brandowaniem Mobile Partnera oraz napisem na obudowie.
Odpowiedz
#10
ja mam z plusa internet LTE, w programie od plusa mozna dodawac nowe APNy, bo tak robilismy, ale w przypadku aero2 nie moze uzyskac polaczenia z netem.
Insatlowalismy w roznych konfiguracjach na roznych kompach programy aby sprawdzic czy zadziala. Dzis tez wzialem od kolegi modem z PLAYa HUAWEI E156G, ale on nie jest kompatybilny dla sieci aero2, ale na nim tez nie mozna uzyskac polaczenia z internetem aero2. Wyskakuje komunikat po klikniecu POLACZ "brak rejestracji do sieci"

Aero2 nie dziala na czestotliwosci 1800 tylko 900 jak sie nie myle.

Brakuje mi juz pomyslow jak to rozkminic i dlaczego nie chce sie laczyc
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Wpłacone pieniądze, brak karty SIM Crixus 9 8127 01/08/2013, 15:53
Ostatni post: bartek2008
  Brak zameldowania dinor913 2 1637 14/07/2013, 14:50
Ostatni post: Nolan
  Brak potwierdzeń wpłat. servadac 1 1480 28/05/2013, 14:30
Ostatni post: maciekw93
  Brak Kontaktu mariuszc702 7 3210 30/04/2013, 7:54
Ostatni post: dzika jadzia
  Brak kontaku z areo2 biurem elano07 6 5963 28/04/2013, 19:45
Ostatni post: jakubd
  brak fomularza zwrotnego na maila jacula 3 2486 10/03/2013, 16:25
Ostatni post: jakubd
  tytuł przelewu - brak pesel Kamello 8 4304 11/02/2013, 19:08
Ostatni post: pawelarc
  Aero2 - definicja chwili/brak emaila z potwierdzeniem maker3 1 2277 21/12/2012, 5:13
Ostatni post: marek03575
  Jest WCDMA, brak HSDPA+ Hazzard 4 3756 16/12/2012, 23:37
Ostatni post: Hazzard
  Dlaczego aero2 i Usługa Bezpłatnego Dostępu do Internetu? spinecki 6 8420 05/12/2011, 13:25
Ostatni post: maniek89

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości