Aktualny czas: 27/06/2016, 8:33
Witaj! Rejestracja
Sprawdzone modemy do aero2 w najlepszych cenach!

Aero2 na Androidzie

#1
Information 
Witam.
Poniższa instrukcja prezentuje jak uruchomić Internet Aero2 na Androidzie.
Po zainstalowaniu karty SIM, system automatycznie chce się łączyć z siecią. Wyświetlana jest lista dostępnych sieci. Nawet po wybraniu Aero2 okazuje się, że jest to niemożliwe. Otrzymujemy komunikat "Karta SIM nie pozwala na połączenie z tą siecią."
Dzieje się tak dlatego, ponieważ system chce się łączyć do standardowej usługi głosowej TS11 (Tele Service: Telephony), która jest w normalnych kartach SIM. Jednakże na kartach SIM Bezpłatnego Dostępu do Internetu została wyłączona ze względu na to, iż jest ona niewykorzystywana. W tym przypadku wystarczy tylko uruchomić połączenie z siecią komórkową (nie będzie informacji o zasięgu sieci).
Do działania Internetu poprzez sieć komórkową potrzebny jest odpowiedni punkt dostępowy APN. U standardowych operatorów APN nosi nazwę internet. Aero2 jednak używa nazwy darmowy, więc trzeba dodać nowy punkt dostępowy. Wchodzimy w Ustawienia ->Sieci zwykłe i bezprzewodowe -> Sieci komórkowe -> Punkty dostępowe.

[Obrazek: aero2android.png]

Po dodaniu APN, jednak dalej Sieć komórkowa jest nieaktywna i nie ma możliwości wyboru w Ustawienia -> Sieci zwykłe i bezprzewodowe. Możliwe jest za to włączenie w menu Opcje telefonu.

[Obrazek: aero2android2.png]

Opalamy przeglądarkę i cieszymy się darmowym dostępem do Internetu.
The following 2 użytkowników say Thank You to zieli for this post:
  • spinecki, Jarek
Odpowiedz
#2
Super opis, właśnie zabieram się za zrobienie podobnego opisu - z filmikiem i pokazaniem problemów z TS11.
Odpowiedz
#3
ekstra czekam na filmik ............

ściągacie z android market Barnacle Wifi Tether i macie z telefonu z androidem ruter i internet po WIFI w całym domu dla mnie ekstra rozwiązanie polecam ..................
Odpowiedz
#4
jakoś nie trybie tego opisu ja wkładam kartę w mojego P500 z androidem 2.3.5 dodaje apn darmowy a nawet nie bo już raz dodałem i za kolejnym włożeniem karty automatycznie juz mam, włączam transmisje danych wszystkie ustawienia mam dostępne i poziom syg widzę pojawia sie male H oczywiście zasięg sie zmienia wiec wszystko działa jak w normalnej karcie sim a mam kartę jakieś 2 miesiące
Odpowiedz
#5
poszukuje telefonu z androidem 2.2 lub wyższym do aero2, aby służył jako modem lub mobilny router wifi, jaki telefon będzie spełniał moje wymagania, a jednocześnie nie będzie miał problemów z nowymi katarki aero2.
Odpowiedz
#6
polecam LG GT 540 i wgrany CyanogenMod u mnie działa świetnie
Odpowiedz
#7
szymon384 jaką wersje CyanogenMod'a używasz, i czy do udostępniania internetu używasz wbudowane funkcji w androidzie czy coś doinstalowywałeś z marketu?
Odpowiedz
#8
CyanogenMod 7 android 2.3.7 wbudowane funkcje w android tz Tetherini przenośny punkt dostępowy a wcześniej jak miałem antka 2.1 to za pomocą programu Barnacle Wifi Tether z markietu jedno i drugie rozwiązanie sprawdzone i działa świetnie polecam LG gt 540 tani tel z androidem i sprawdza się świetnie
Odpowiedz
#9
Witam czy ktoś jescze na androidzie zauważyl szybsze zużywanie baterii z karta aero?? (u mnie zjada znacznie wiecej nawet jak nic nie robie na telefonie, router wi-fi tez wyłaczony)
Odpowiedz
#10
androidy 2.2 i wyżej posiadają funkcję stawiania hotspotów . U mnie to się nazywa "powiązanie i przenośny punkt dostępu"
(28/11/2011, 23:19)marcinhh napisał(a): poszukuje telefonu z androidem 2.2 lub wyższym do aero2, aby służył jako modem lub mobilny router wifi, jaki telefon będzie spełniał moje wymagania, a jednocześnie nie będzie miał problemów z nowymi katarki aero2.
bardzo tani jest samsung i5700 tyle, że musisz sobie zrootować na 2.2 lub 2.3. telefon będzie Ci śmigać, sam mam taki i z niczym nie mam problemów.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Colorovo CityTone Lite QuadCore DualSIM + aero2 mexxmen30 4 2215 24/05/2015, 19:21
Ostatni post: mexxmen30
  Samsung Galaxy A5 duos/dual sim - czy działa aero2? rogue1996 2 1344 12/04/2015, 12:48
Ostatni post: rogue1996
  Telefony do Aero2 Ansat 40 37952 23/03/2015, 15:03
Ostatni post: Kreciu
  Tablet do Aero2 mkrlgt 3 1521 19/03/2015, 12:01
Ostatni post: Zecik123
  Tani i dobry telefon do aero2 Mini12345 5 1808 16/03/2015, 13:31
Ostatni post: newpoland
  lg l90 d410 - czy działa aero2? thomek00 1 2211 29/12/2014, 22:37
Ostatni post: Zecik123
  problem z konfiguracja Aero2 w Goclever quantum 6 QuickJudge 2 1445 05/11/2014, 13:29
Ostatni post: QuickJudge
  telefon Quilive ! Czy nadaje się do aero2 ? AdamDyduch 6 2299 25/10/2014, 14:58
Ostatni post: AdamDyduch
  Aero2 jest prawidlowe deadriam 1 1144 23/09/2014, 18:26
Ostatni post: Milek
  Kruger&Matz Move KM402 krótko trzyma bateria z Aero2 majka420 6 4047 21/09/2014, 13:55
Ostatni post: Milek

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości