Poszukujesz sprawdzonego modemu w atrakcyjnej cenie? Poniższe modemy są kompatybilne z aero2!

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aero2 na Androidzie
zieli Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 1
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 2 za 1 post(ów)
Dołączył: 12/11/2011
Post: #1
Information Aero2 na Androidzie
Witam.
Poniższa instrukcja prezentuje jak uruchomić Internet Aero2 na Androidzie.
Po zainstalowaniu karty SIM, system automatycznie chce się łączyć z siecią. Wyświetlana jest lista dostępnych sieci. Nawet po wybraniu Aero2 okazuje się, że jest to niemożliwe. Otrzymujemy komunikat "Karta SIM nie pozwala na połączenie z tą siecią."
Dzieje się tak dlatego, ponieważ system chce się łączyć do standardowej usługi głosowej TS11 (Tele Service: Telephony), która jest w normalnych kartach SIM. Jednakże na kartach SIM Bezpłatnego Dostępu do Internetu została wyłączona ze względu na to, iż jest ona niewykorzystywana. W tym przypadku wystarczy tylko uruchomić połączenie z siecią komórkową (nie będzie informacji o zasięgu sieci).
Do działania Internetu poprzez sieć komórkową potrzebny jest odpowiedni punkt dostępowy APN. U standardowych operatorów APN nosi nazwę internet. Aero2 jednak używa nazwy darmowy, więc trzeba dodać nowy punkt dostępowy. Wchodzimy w Ustawienia ->Sieci zwykłe i bezprzewodowe -> Sieci komórkowe -> Punkty dostępowe.

[Obrazek: aero2android.png]

Po dodaniu APN, jednak dalej Sieć komórkowa jest nieaktywna i nie ma możliwości wyboru w Ustawienia -> Sieci zwykłe i bezprzewodowe. Możliwe jest za to włączenie w menu Opcje telefonu.

[Obrazek: aero2android2.png]

Opalamy przeglądarkę i cieszymy się darmowym dostępem do Internetu.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12/11/2011 12:55 przez zieli.)
12/11/2011 12:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
[-] 2 użytkowników lajkują post zieli:
spinecki (13-11-2011), Jarek (18-11-2011)
jakubd Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 429
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 22 za 22 post(ów)
Dołączył: 08/07/2011
Post: #2
RE: Aero2 na Androidzie
Super opis, właśnie zabieram się za zrobienie podobnego opisu - z filmikiem i pokazaniem problemów z TS11.
12/11/2011 13:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
szymon384 Offline
Często tu zagląda
***

Liczba postów: 47
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 1 za 1 post(ów)
Dołączył: 28/09/2011
Post: #3
RE: Aero2 na Androidzie
ekstra czekam na filmik ............

ściągacie z android market Barnacle Wifi Tether i macie z telefonu z androidem ruter i internet po WIFI w całym domu dla mnie ekstra rozwiązanie polecam ..................
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13/11/2011 12:51 przez szymon384.)
12/11/2011 22:12
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
max33 Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 4
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 16/09/2011
Post: #4
RE: Aero2 na Androidzie
jakoś nie trybie tego opisu ja wkładam kartę w mojego P500 z androidem 2.3.5 dodaje apn darmowy a nawet nie bo już raz dodałem i za kolejnym włożeniem karty automatycznie juz mam, włączam transmisje danych wszystkie ustawienia mam dostępne i poziom syg widzę pojawia sie male H oczywiście zasięg sie zmienia wiec wszystko działa jak w normalnej karcie sim a mam kartę jakieś 2 miesiące
13/11/2011 12:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
marcinhh Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 2
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 28/11/2011
Post: #5
RE: Aero2 na Androidzie
poszukuje telefonu z androidem 2.2 lub wyższym do aero2, aby służył jako modem lub mobilny router wifi, jaki telefon będzie spełniał moje wymagania, a jednocześnie nie będzie miał problemów z nowymi katarki aero2.
28/11/2011 23:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
szymon384 Offline
Często tu zagląda
***

Liczba postów: 47
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 1 za 1 post(ów)
Dołączył: 28/09/2011
Post: #6
RE: Aero2 na Androidzie
polecam LG GT 540 i wgrany CyanogenMod u mnie działa świetnie
28/11/2011 23:25
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
marcinhh Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 2
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 28/11/2011
Post: #7
RE: Aero2 na Androidzie
szymon384 jaką wersje CyanogenMod'a używasz, i czy do udostępniania internetu używasz wbudowane funkcji w androidzie czy coś doinstalowywałeś z marketu?
29/11/2011 10:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
szymon384 Offline
Często tu zagląda
***

Liczba postów: 47
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 1 za 1 post(ów)
Dołączył: 28/09/2011
Post: #8
RE: Aero2 na Androidzie
CyanogenMod 7 android 2.3.7 wbudowane funkcje w android tz Tetherini przenośny punkt dostępowy a wcześniej jak miałem antka 2.1 to za pomocą programu Barnacle Wifi Tether z markietu jedno i drugie rozwiązanie sprawdzone i działa świetnie polecam LG gt 540 tani tel z androidem i sprawdza się świetnie
29/11/2011 11:51
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
wa51u Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 1
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 02/02/2012
Post: #9
RE: Aero2 na Androidzie
Witam czy ktoś jescze na androidzie zauważyl szybsze zużywanie baterii z karta aero?? (u mnie zjada znacznie wiecej nawet jak nic nie robie na telefonie, router wi-fi tez wyłaczony)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06/02/2012 0:55 przez wa51u.)
06/02/2012 0:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
matisobek Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 2
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 07/02/2012
Post: #10
RE: Aero2 na Androidzie
androidy 2.2 i wyżej posiadają funkcję stawiania hotspotów . U mnie to się nazywa "powiązanie i przenośny punkt dostępu"
(28/11/2011 23:19)marcinhh napisał(a):  poszukuje telefonu z androidem 2.2 lub wyższym do aero2, aby służył jako modem lub mobilny router wifi, jaki telefon będzie spełniał moje wymagania, a jednocześnie nie będzie miał problemów z nowymi katarki aero2.
bardzo tani jest samsung i5700 tyle, że musisz sobie zrootować na 2.2 lub 2.3. telefon będzie Ci śmigać, sam mam taki i z niczym nie mam problemów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07/02/2012 10:48 przez matisobek.)
07/02/2012 10:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Question Smartfon dual sim dla Aero2 Milek 13 1831 20/07/2014 20:44
Ostatni post: archi5
  Pewny telefon do aero2 soso2546 5 1324 11/07/2014 7:48
Ostatni post: spinecki
  Kruger&Matz Move KM402 krótko trzyma bateria z Aero2 majka420 0 265 29/06/2014 11:52
Ostatni post: majka420
  AERO2 - Prestigio Pap 5300 Refikon 4 924 04/06/2014 7:21
Ostatni post: yoshi
  Aero2 w Galaxy Mini I youlife007 0 513 27/05/2014 15:22
Ostatni post: youlife007
  Samsung Galaxy S3 Aero2 peja_87 4 1205 20/04/2014 12:20
Ostatni post: 1234
  LG E900 zgodność z aero2 gupta 2 657 04/03/2014 20:58
Ostatni post: gupta
  Samsung Galaxy Core GT-I8262 Dual SIM Aero2 lumo 1 1829 26/01/2014 9:46
Ostatni post: denox
  overmax quattor i aero2 taru 7 1367 24/01/2014 20:29
Ostatni post: spag
Exclamation Smartfon bez dostępu do Aero2 - podpięcie do modemu Aero2 mandybuzz 2 878 10/01/2014 15:59
Ostatni post: spinecki

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości