Aero2 & a2mobile forum
Jak utrzymać stałą prędkość internetu? - Wersja do druku

+- Aero2 & a2mobile forum (http://aero2forum.pl)
+-- Dział: Sieć Aero2 (http://aero2forum.pl/forum-siec-aero2)
+--- Dział: Bezpłatny Dostęp do Internetu BDI Aero2 (http://aero2forum.pl/forum-bezplatny-dostep-do-internetu-bdi-aero2)
+--- Wątek: Jak utrzymać stałą prędkość internetu? (/temat-jak-utrzymac-stala-predkosc-internetu)



Jak utrzymać stałą prędkość internetu? - Netek - 15/10/2012

Przy ładowaniu się stron prędkość jest pokazana około 500 kbps lecz jeśli nic nie robie to jest 0 kbps. I problem sie pojawia kiedy chce pograć przez internet a prędkość wynosi 0 kbps to nic się nie da zrobić. Co zrobić aby prędkość była utrzymywana na 500 kbps?


RE: Jak utrzymać stałą prędkość internetu? - aero - 18/10/2012

Zrobić ręczne pingowanie pakietów do serwera w TNI.
U mnie prędkość jest różna, waha się 256<512>768 kb/s.


RE: Jak utrzymać stałą prędkość internetu? - Netek - 18/10/2012

(18/10/2012, 15:47)aero napisał(a):  Zrobić ręczne pingowanie pakietów do serwera w TNI.
Jak to zrobić?


RE: Jak utrzymać stałą prędkość internetu? - aero - 18/10/2012

Nie wiem, nie używam już TNI z powodu używania systemu Lubuntu.
Wiem, tylko że, taka opcja istnieje i pomaga utrzymać połączenie.
Poczytaj trochę: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557&start=0


RE: Jak utrzymać stałą prędkość internetu? - arti45 - 27/04/2018

Znacie jakieś inne strony oprócz speedtest i predkosc.pl do mierzenia szybkości łącza?


RE: Jak utrzymać stałą prędkość internetu? - spinecki - 28/04/2018

Mozesz jeszcze probowac na stronach upc, vectra, multimedia etc.
Sieci kablowe (komorkowe) tez maja swoje adresy do testowania.